Įmonėje yra įdiegta moderni Rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų (RVASVT) sistema.  RVASVT – tai prevencinė kokybės valdymo sistema, padedanti įmonei palaikyti aukštą gaminių kokybę.

Siekdama aukščiausios produktų kokybės bendrovė iš kaimyninių ūkių perka mėsą. Prieskoninių žolelių – peletrūnų, šalavijų, krapų, petražolių – „Miltinukas“ užsiaugina savo ekologiškame darže, esančiame šalia įmonės, gražaus obelų sodo apsuptyje.

Aukščiausios kokybės produktai

UAB „Miltinuko receptas“ – pirmoji įmonė Lietuvoje, pasiūliusi rinkai virtinius iš rupių kvietinių miltų. Šie produktai yra aukščiausios kokybės, nes ingredientai jų gamybai atrenkami labai kruopščiai, tam skiriant išskirtinį dėmesį. Pagrindinės virtinių iš rupaus malimo miltų žaliavos – varškė,  žvėriena, rūkyta šoninė – perkamos šviežios iš vietos ūkininkų. O rupaus malimo kvietiniai miltai, kurie naudojami virtinių gamybai, ypatingi tuo, kad juose išsaugotos visos vertingos grūdo  medžiagos: palikti grūdų gemalai ir sėlenos.

Sėlenos – kviečių luobelės – nekaloringos (100 g – 160 kcal), tačiau jų maistinė vertė tikrai didelė. Jose gausu žmogaus organizmui reikalingų medžiagų: daug B grupės vitaminų, vitamino PP, folio rūgšties, mineralų – magnio, fosforo, kalio, geležies, seleno, cinko. Taip pat omega-3 riebalų rūgščių.

Be to, sėlenose yra labai daug ląstelienos (maistinių skaidulų): 100 g – net 40-45 g. Ląsteliena ne tik gerina žarnyno veiklą, bet ir padeda iš organizmo pašalinti nesuvirškintas ir nuodingas medžiagas.

Kviečių gemalai gaunami iš kviečio grūdo branduolio. Tai yra pačios naudingiausios išgrynintos grūdų medžiagos, kurios turi gausybę vitaminų ir mineralų. Maistiniuose kviečių gemaluose yra daug A, A1, B1, B2, B6, D2, E, PP vitaminų, baltymų, angliavandenių, polinesočiųjų riebalų rūgščių, taip pat mineralinių medžiagų.

Rankų darbo gaminiai

Apie 40% įmonėje gaminamų produktų – rankų darbo. Ši technologija taikoma virtinių gamybai. Tai atsispindi ant pakuočių užrašų. Ragavusiųjų šie gaminiai pelnytai vadinami – mamos virtiniais.

Produktai gaminami rankiniu būdu, pagal senovinius receptus, todėl tiek skoniu, tiek išvaizda prilygsta gaminamiems namų virtuvėje. Į tešlą dedami natūralūs kiaušiniai (ne kiaušinių masė ar milteliai ), taip pat naudojamas aliejus su karotinu. Ši tešla plikoma, kad būtų minkšta ir elastinga, vėliau brandinama, kad įgytų elastingumo. Taip paruoštą tešlą galima ploniau iškočioti. Štai dėl ko šių gaminių tešla yra plona ir tolygi.

Rankiniu būdu gaminamų virtinių įdaro kiekis sudaro 48-50 proc. (Palyginimui: įrengimais gaminamų virtinių įdaro kiekis – 45 proc.). Kadangi tešla minkštesnė ir plonesnė, šie virtiniai išverda greičiau.

               

Apie šaldytus produktus

Šaldymas – vienas labiausiai maisto medžiagas tausojančių konservavimo būdų. Jis kokybiškai pailgina produktų vartojimo laiką be jokių konservantų. Nustatyta, kad šaldant vitaminų ir mineralinių medžiagų juose sumažėja tik maždaug 10 procentų.